Jak tu byl Toronto

Toronto je kluk, se kterým Jenda Kanadu vymyslel. Tedy né celou, jen ten výlet sem. Pak se ale stalo několik neočekávaných událostí, jako třeba naše svatba, a místo dobrodružství na Aljašce s Torontem Jenda zažívá dobrodružství s Alžbětou v Terrace. Stejně jsme se ale s Torontem v Kanadě potkali - přijel stopem z Alberty, 1000 km zvládl sám, na posledních 200 jsme ho museli zachránit, nikdo ho prostě né a né vzít. Byl tu s námi skoro deset dní, a vobá dva jsme si s Jendou přišli na svý. Jenda měl parťáka na všechny ty crazy věci v přírodě, na který mě neužije (nutno podotknou, že ale chytili během jednoho dopoledne 18 kilovýho lososa), a hlavně na vymýšlení těch věcí (jako třeba koupit loď a obeplout Aljašku, né-li celý svět), já zas měla někoho, takovou kámošku, s kým jsem mohla probrat všechny věci od práce až po vztahy. Toronto je totiž kluk do nepohody a ještě ke všemu umí bezvadně naslouchat. Podnikali jsme super věci, a dokonce i na tu Aljašku se kluci podívali. My už podruhé během 14 dnů, tentokrát s mnohem horším počasím. Zato se super společností. 

Když jsme z Aljašky v pondělí v noci přijeli, Toronto si sbalil svých pět švestek (kecám, měl na ty tři měsíce v Kanadě úplně obří kufrotašku, a s sebou třikrát víc bot než já. Promiň, Tome.), vyspal se pět hodin a ráno ho Jenda odvezl do přístavního městečka Princ Ruppert na ferry. 

Měli jsme tu za léto několik českých návštěv (proto jsem taky vůbec nestíhala psát), a člověk si znova uvědomí, jak jsou mu ti Češi blízcí, všichni! 

Tak a teď se pojďte se mnou kouknout na minulých 14 dní, kdy bylo KONEČNĚ třicet stupňů i v Terrace. (Nebojte, už tu zas chčije a chčije)

(Upozornění: Tento článek obsahuje vysoké množství alkoholu. Dětem a babičkám nevhodný:-)). 

Torontův příjezd. Na oslavu jsme koupili spoustu piv, vyjeli někam pod místní turistickou atrakci vodopád, natáhli hamaky a chtěli si užít pohodové odpoledne. Během toho našeho užívání nás navštívila půlka turistů a třetina Kanaďanů, kteří se právě v Kanadě nacházejí. Ukázalo se, že ten vodopád je totiž děsně voblíbenej. Měli jsme ale tolik piv, že nám to bylo jedno. Říkali jsme si, že je už nikdy neuvidíme. 
To jsme ještě nevěděli, že na tom místě, kde nám stojí auto a kde chceme kempovat, bude spát většina z nich. 



Příprava Cuba Libre. I led máme!! 




Jedno odpoledne jsme vyrazili na jezero za Terrace, protože nám Márty půjčil všechny tři kajaky. 


Takovou modř jsem ještě neviděla!! 

Bohužel kolem obrovského jezera je pouze jediná veřejná pláž, která má asi dvacet metrů. Zbytek jezera je ohraničen soukromými pozemky, a kdykoliv jsme k nějakému připádlovali, abychom se protáhli a zaplavali si, okamžitě nám to přišlo oznámit několik starých zbohatlých blbých Kanaďanů. Opakovali tolikrát "This is a PRIVAT PROPERTY", že jsme si to pak my sami opakovali celou cestu domů. 



Jenda pak bohužel onemocněl, nemohl jít do práce, a během toho s Torontem chytili toho 18kg lososa. Mám bohužel jen fotku, kde je už nakrájenej na kousíčky, ale po uplynulém měsíci, kdy nás lososy zásoboval pořád i Márty, musím bohužel prohlásit, že si ráda dám pár dní bez něj. Ale byl výbornej!! 



Aaaa tady už jedeme na Aljašku. Ten den začalo pršet, jak říkají místní- winter is coming (a fakt žejo, už zas nosím kabát), tak jsme si v horách postavili improvizovaný přístřešek, probrali ještě všechno důležitý, vypili místní flašku whíísky, a ráno vyrazili na krásnej výlet! 


Umíte mi někdo vysvětlit, proč Jenda na většině fotek vyplazuje jazyk? (Všimla jsem si toho až teď.)





Jendova oblíbená část těla.




Tady mě kluci nechali na 15 minut samotnou, někde v údolí mezi ledovcem, a já se fakt bála!! (Všeho - od medvědů, po to, že na mě spadne ledovec (fakt padaly kousky kolem!), že kluci nepřijdou, že se ztratím (i když jsem nikam nešla) a nebo že přijde lední víla. Nejdelších 15 minut z celého výletu:-)


Posunujem ledovec.



Je posunutej!! 


Kluci a Aljaška.


Kde je Aljaška?


Tam! :-) 




Torontovi nevadí, když ho fotím. Nejsem na to vůbec zvyklá! :-) 


Pak jsme byli pozorovat medvědy, ale žádnýho jsme tentokrát neviděli, tak vám ukážu video z naší minulé návštěvy - to jsme jich potkali 21!! :-) Ale na tom videu uvidíte, jak jeden medvěd si uloví lososa, chce si ho sníst v křoví, ale tam už na něj číhá medvěd druhej, kterej mu sebere lososa a vyvrčí ho pryč. To člověk jen tak nevidí! :-)



A na závěr fotečky z tehdá ještě slunečné Aljašky... A už musím do práce, ahooj. 








Komentáře